Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti


Celkový čas přípravy: 70 minut
Žebra omyjeme a vložíme do osolené vody, kterou jsme si natočili nejlépe do papiňáku, aby maso změklo na maximum a šlo lehce od kosti. Do vody na maso můžeme ještě kromě soli přidat chilli papričku nebo různé druhy koření dle vlastních preferencí. Vaříme přibližně jednu hodinu, připravujete-li však žebra v klasickém hrnci, doba se o přibližně hodinu prodlouží.
V mezičase si přichystáme salsu Pico de Gallo. Nasekáme cibuli, rajčata a koriandr, lehce osolíme a zakápneme šťávou z jedné nebo dvou limetek, záleží na chuti. Salsu dáme vychladit do ledničky.
Hotové maso vyjmeme z papiňáku a na prkénku libové části natrháme na vlákna například pomocí příboru. Nyní si nasekáme na drobno oba stroužky česneku a celou papričku 7 Pot Caramel (případně méně pálivou variantu), vše i s natrhaným masem lehce osmahneme v pánvi, na níž jsme si předem rozehřáli olej.
Ještě je v troubě třeba připravit tortily na tacos. Troubu si rozpálíme na optimální teplotu a tortilu přehneme například před zavařovací láhev pro vytvoření optimálního taco tvaru a vložíme přibližně na tři minuty do trouby. Cílem je křupavá, lehce opečená kapsa, kterou naplníme nasekaným ledovým salátem, opečeným natrhaným masem, posypeme nastrouhaným cheddarem, salsou pico de gallo, na vrchu zlehka ozdobíme zakysanou smetanou a zakápneme limetkou.
1kg hovězích žeber
7 Pot Caramel (nebo jinou v pálivosti přijatelnější papričku)
2 stroužky česneku
Olivový olej
6 středních tortil
Zakysaná smetana
Cheddar (nastrouhaný)
Ledový salát
4 větší rajčata
1 cibule
Koriandr
1-2 limetky
sůl