Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti


Celkový čas přípravy: 60 minut + marinování ideálně přes noc
Kuře omyjeme, očistíme, rozporcujeme a poté v hrnci vaříme v lehce osolené vodě přibližně 40 minut. Mezitím si vymačkáme šťávu ze všech citronů a také se solí utřeme stroužky z celé palice česneku (v tomto receptu se na česneku ani citrónu šetřit nesmí). Uvařené kuře i vývar necháme lehce zchladnout a mezitím si připravíme marinádu. V míse smícháme olivový olej, kterého použijeme opravdu hojně, předem utřený česnek, citrónovou šťávu a dvě naběračky kuřecího vývaru (je možno dát podle chuti i o něco více). Do takto přichystané marinády uvařené kuře celé ponoříme a necháme odležet nejlépe přes noc v uzavřené míse, aby se chutě krásně spojily. Následně do zlatova grilujeme na předem rozpáleném grilu z obou stran. Hotové kuře má křupavou kůrku a lehce se rozpadá.
Grilované kousky kuřete podáváme polité zbylou marinádou, případně pokapané citronem. Jíme samotné nebo společně s chlebovými plackami či opečenými kousky brambor. Dobrou chuť.