Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti


Celkový čas přípravy: 45 minut
Lotosový kořen omyjeme, oloupeme tvrdou šlupku a nakrájíme ho příčně na plátky o tloušťce cca 5 mm. Nakrájený lotosový kořen vaříme ve vroucí osolené vodě 15 – 25 min. Chceme, aby byl uvařen tzv. na zkus. Po uvaření ho z vody vyjmeme a necháme ho vychladnout.
Vepřové maso nakrájíme na kostky, dáme stranou a připravíme si zeleninu. Zázvor oloupeme a společně s česnekem ho nakrájíme na nudličky. Chilli papričky a jarní cibulku nakrájíme na kousky. Nakonec si připravíme omáčku tak, že v misce smícháme sojovou a rybí omáčku s vodou a tapiokovou moukou, vše důkladně rozmícháme.
V hluboké pánvi, ideálně ve woku, si rozpálíme lžíci sádla, přidáme hrozen čerstvého zeleného pepře a minutku prohřejeme. Přidáme vepřové maso a orestujeme ho ze všech stran. Hotové kousky masa přendáme z pánve vedle do misky.
Do pánve dáme druhou lžíci sádla, přidáme nakrájený zázvor s česnekem a minutu restujeme, přidáme zbytek zeleniny a restujeme zhruba tři minuty. K zelenině vrátíme maso, promícháme a minutu prohřejeme. Nakonce vše zalijeme rozmíchanou omáčkou, promícháme a zhruba minutu provaříme. Pokud by vám omáčka příliš zhoustla, můžete přilít trochu vody.
Více zajímavých receptů i bez chilli najdete na maves-kitchen.cz
400 g vepřové krkovice
250 g lotosového kořene
100 g chilli papriček Shisito (zelená a červená)
100 g chilli papriček Criolla de Cocina
15 g čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
svazek jarní cibulky
1 hrozen čerstvého zeleného pepře
2 lžíce světlé sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
250 ml vody
1 čajová lžička tapiokové mouky
2 lžíce sádla