Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti


Celkový čas přípravy: 35 minut
Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme stranou a připravíme si zeleninu a omáčku. Na omáčku smícháme v mističce sójovou, ústřicovou a rybí omáčku, přidáme 250 ml vody a tapiokovou mouku, vše důkladně promícháme..
Červenou cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na nudličky, chilli papričky na tenká kolečka. Citrónovou trávu potlučeme po celé délce paličkou na maso.
V pánvi wok si rozpálíme lžíci sádla, přidáme hrozny čerstvého zeleného pepře a citrónovou trávu, minutku orestujeme a posuneme je vařečkou na stranu pánve. Do pánve naskládáme plátky hovězího masa a zprudka je opečeme, minutu z jedné a minutu z druhé strany. Opečené maso shrneme na bok pánve a ztlumíme plamen. Do pánve dáme druhou lžíci sádla, přidáme zázvor, česnek i cibuli, za neustálého prohazovaní restujeme 2 minuty. Zeleninu nechceme připálit, potřebujeme, aby změkla, ale zůstala křupavá. Promícháme zeleninu s masem, přidáme mungo klíčky, prohodíme a zalijeme dobře rozmíchanou omáčkou, vše promícháme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přidáme trochu vody. Prohřejeme 1 minutu, aby se klíčky fazolí mungo prohřály, ale příliš nezměkly.
Hotové stir-fry rozdělíme do hlubokých misek, posypeme chilli papričkami a podáváme s lepkavou rýží. Tip 1: Tapioková mouka slouží k zahuštění omáčky, můžete jí nahradit kukuřičným či bramborovým škrobem.
Více zajímavých receptů i bez chilli najdete na maves-kitchen.cz
400 g vyzrálého zadního hovězího
200 g mungo klíčků
4 hrozny čerstvého zeleného pepře
4 chilli papričky Thai Red
1 velká červená cibule
2 stonky citrónové trávy
2 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžíce světlé sojové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
250 ml vody
1 čajová lžička tapiokové mouky
2 lžíce sádla