Salsa Chimichurri

Celkový čas přípravy: 10 minut

Skvělá flákota hovězího masa. Už tohle slovo samo o sobě slibuje nadějný večer. My vám teď poradíme, jak ho ještě o fous vylepšit. Tuhle jihoamerickou salsu děláme ke steakům už pár let, a ještě nikdy se nám neomrzela. Ostatně asi i proto, že je šíleně snadná a vyladěná do nejmenšího detailu těmi nejlepšími surovinami. No, a protože se právě teď maso všude griluje o sto šest, říkáme si, že by se vám mohla šiknout.

Postup

Je to jednoduché, česnek a všechny bylinky nasekejte nadrobno a dejte do misky. Přidejte chilli, uzenou papriku, sůl, pepř, olivový olej a ocet. Dobře promíchejte a nechte v ledničce odležet asi hodinu. Podávejte k šťavnatě propečenému steaku. Dobrou chuť!

    Potřebné suroviny

    1 lžíce hladkolisté petržele
    1 lžíce čerstvého oregana
    1 lžíce čerstvého rozmarýnu
    1 lžička uzené papriky
    Drcené sušené chilli – dle chuti
    2 stroužky česneku
    4 lžíce červeného vinného octa
    3 lžíce olivového oleje
    Mořská sůl
    Pepř


    Naše další recepty s chilli

    Zeptejte se nás