Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti


Celkový čas přípravy: 80 minut
Maso omyjeme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Mezitím si pokrájíme ingredience. Na drobno cibuli, česnek, papričky Habanero, olivy, vejce a červené papriky na kostičky. Když je maso uvařené, vyndejte jej na prkénko a natrhejte na vlákna. Nyní si v pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm do zlatova cibuli, poté přidejte česnek, papričky Habanero, papriku, po chvilce i maso a opékejte zhruba 5 minut. Poté osolte, opepřete, pokmínujte a ještě nechte dalších 10 minut podusit pod pokličkou. Hotovou směs nechte vychladnout a následně do ní vmíchejte olivy a vejce.
Vál nebo kuchyňskou linku poprašte hladkou moukou a rozprostřete na ní křehké těsto, které ještě dle potřeby vyválejte. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru cca 10 cm. Do středu každého kolečka vložíme přibližně jednu vrchovatou lžíci připravené směsi a ohneme okraje k sobě tak, aby vznikl tvar půlměsíce. Konce taštiček přitiskneme pečlivě k sobě, ztenčíme a na okrajích vytvoříme překládáním ozdobný tvar, tak jako na naší fotografii (skládáme obdobně jako například když nabíráme látku na sukni). Pak předehřejeme troubu rovnou i s plechem na 180 stupňů. Taštičky vyskládáme na vyhřátý plech s pečícím papírem, potřeme vejcem a pečeme asi 20 minut - dokud nezezlátnou. Dobrou chuť!
1 kg hovězích žeber
2 červené papriky
3 větší cibule
4 stroužky česneku
paprička Habanero
Olivový olej
sůl a čerstvě mletyý pepř
špetka římského kmínu
2 vejce na tvrdo a 1 vejce na potření
100 g zelených oliv
2 balení křehkého těsta
hladká mouka na vál