Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti


Celkový čas přípravy: 10 minut
Padróny lze samozřejmě využít různým způsobem, my vám ale níže představíme jejich celosvětově nejběžnější a nejznámější přípravu. Ve Španělsku patří tato úprava již tradičně mezi klasickou, teplou variantu tapas a proto ji rozhodně nevynechejte, neboť je to snadné, fenomenální a lehce návykové.
Na pánvi nebo na grilu, kde použijeme vlastnoručně vyrobený tácek z alobalu, rozehřejeme olivový olej. Celé nebo rozpůlené papričky Padrón na něm opékáme do měkka, hotové jsou také sem tam lehce nahnědlé.
Na závěr papričky posypeme solí a podáváme samotné nebo s opečeným toastem. Dobrou chuť.
Pimientos de Padrón (neomezené množství, kdo kolik sní)
olivový olej
hrubá mořská sůl