Filipínské Adobo

Celkový čas přípravy: 75 minut

Protože receptů z masa není nikdy dost, přinášíme vám exotické Adobo, národní poklad Filipín. Tenhle velice jednoduchý recept je totiž hlavně o kvalitním mase a voňavém koření. Takže milí masožrouti, hurá, konečně žádná zbytečná zelenina, a proto vzhůru do toho.


Postup

Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli, zázvor i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky o velikosti zhruba 5 x 8 cm. Kromě masa vložíme všechny ingredience do hluboké pánve a přivedeme k varu. Poté přidáme maso a na mírném ohni necháme dusit, dokud není zcela měkké a jemné. Vzniklou omáčku nezahušťujeme. Podáváme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť!

    Potřebné suroviny

    Na 4 porce

    1 kg hovězího pupku
    7 bobkových listů
    20 g celého černého pepře
    1 lžíce sušeného chilli
    500 ml hovězího vývaru
    100 ml sójové omáčky
    30 ml jablečného octa
    300 g cibule
    5 cm čerstvého zázvoru
    6 stroužků česneku


    Naše další recepty s chilli

    Zeptejte se nás