Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti
Podrobnosti


Celkový čas přípravy: 60 minut
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Sušenky si nasypeme doigelitového sáčku a rozdrtíme je pomocí paličky na maso, případně použijeme váleček na těsto. Takto nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a cukrem, až se nám vytvoří hmota. Tu pak rozprostřeme rovnoměrně po celém dně a bocích předem vymazané a vysypané dortové formy (formu můžete místo vymazání taktéž vyložit pečícím papírem). Pečeme 15 až 20 minut.
Nyní je čas na přípravu náplně. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a přidáme do ní chilli. V míse za pomoci ručního mixéru propojíme smetanový sýr, mascarpone, vanilkový cukr a klasický cukr. Do této směsi pomalu a postupně přimícháme rozpuštěnou chilličokoládu a následně také všechna vejce a žloutky. Jako poslední přidáme smetanu a citrónovou šťávu. Takto připravenou náplň nalejeme na upečený sušenkový korpus. Teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů a pečeme přibližně 30 až 45 minut, správně upečená náplň se ve středu lehce třese.
KORPUS
180 g máslových sušenek (na tento tmavý dort používáme tmavé)
60 g másla
2 lžíce třtinového cukru
NA NÁPLŇ
450 g krémového sýra
225 g mascarpone
200 g krupicového cukru
2 vanilkové cukry
4 vejce
2 žloutky
2 tabulky hořké čokolády (čím větší podíl kakaa tím lépe)
2 lžičky čerstvého nebo sušeného chilli
2 lžíce citronové šťávy
120 ml smetany ke šlehání